Pagina's

Quando Quando door een orkest van een cruiseship

The Federico "C" Orchestra was het orkest van het cruiseschip "Federico C". Dit orkest bracht 3 albums uit. Op hun tweede album Ciao... dat ergens in de jaren '70 werd uitgebracht vind je het nummer Quando Quando. Een lekker funky live uitvoering van dit oubollige nummer.

Federico C - Quando Quando
 

Quando Quando

Quando Quando is een Italiaans nummer in bossa nova stijl, van Tony Renis en geschreven door Alberto Testa uit 1962. Het nummer werd opgenomen in twee verschillende versies: een Italiaanse en een Engelse. In 1962 namen Tony Renis en Emilio Pericoli deel aan het Sanremo Music Festival. Ze werden met deze Italiaanse versie vierde en een scoorden er een grote hit mee in Italiƫ.
De Amerikaanse entertainer Pat Boone neemt in hetzelfde jaar het liedje ook op. De Engelstalige tekst is Ervin Drake.

Dimmi quando tu verrai,
dimmi quando... quando... quando...
l'anno, il giorno e l'ora in cui
forse tu mi bacerai...

Federico C

The Federico "C" Orchestra coverde dit nummer. Ze namen de track live op, tijdens een van de concerten aan boord. Dit was het orkest van Federico C. Dat was een cruiseschip dat van 1958 tot 1966 voer op de Costa Line: een route van Genua naar Rio de Janeiro en Buenos Aires. Daarna voer het schip op een route van Genua naar Florida, het Caribisch gebied en Venezuela, voordat het schip werd verkocht aan Premier Cruise maatschappij.